Neka se dobar glas daleko čuje!

Kao pilates instruktor i vlasnik studija u kome se vežba isključivo ovaj metod često osećam potrebu da ljudima približim ovaj način vežbanja.. Da im pomognem da prihvate i zavole pilates, jer sam sigurna da je potreban samo jedan korak do potpunog uverenja da je pilates jedan od najefikasnijih načina rekreacije…

U Feel Pilates studiju vežbaju, uglavnom, žene i to najrazličitijih zanimanja. Mojoj misiji predstavljanja pilatesa što širem krugu ljudi, između  ostalih, učestvovale su i novinarke.

Tako smo u martu mesecu u časopisu LEPOTA&ZDRAVLJE skrenuli pažnju na rezultate ovog načina vežbanja.


Rezultati koje ćete neminovno primetiti su PRAVILNO DRŽANJE TELA, POVEĆANJE FLEKSIBILNOSTI I RELAKSACIJA.

I naglasili smo da “ova BODY&MIND tehnika pomaže da se opustite, relaksirate i dobijete DODATNI PRILIV ENERGIJE“


Oktobarski COSMOPOLITAN objavio je priču o pilates spravama, specifičnim mašinama koje su nastale kad i sam metod i pomažu da se telo bez problema postavi u pravilan položaj koji je osnovni predusov za vežbanje pilatesa.


Ovde smo pored pilates sprava, pojasnili i pilates principe kao što su koncentracija, fluidnost, rutina.
Osvrnuli smo se i na neke od zadataka pilatesa kao što je ”aktivacija nekih mišića koje je teško pokrenuti. Multifidusi, mišići koji spajaju kičmene pršljenove, TA mišić koji kao korset oblaže unutrašnje organe trupa i, naravno karlično dno, mreža isprepletenih ligamenata…“

A u poslednjem izdanju BAZARA objasnili smo da se pilates može vežbati na najmaštovitije načine..
I uz baletsku šipku, na vrhovima prstiju,  u maniru pravih primabalerina..Tekst u kratkim crtama objašnjava tok Feel Pilates Barre časa, od zagrevanja i male koreografije na početku, preko polučasovnog vežbanja uz baletski štap koje balerinama služi da se spreme za zahtevne nastupe pa do samog kraja, prijatnog istezanja na parteru koje sadrži elemente joge.

Pomenuta je muzika kao bitan činilac :“ Muzika je veoma važna na ovom treningu jer je predviđeno da se krećete u ritmu i bez velikih pauza, tako da se dobija “fat burn“ efekat.

I ovde koristim priliku da naglasim da je ovaj metod jedan od način da vežbajući po pilates principima izgubite i koji kilogram viška.

U oktobarskom BEST SHOP magazinu smo naglasili da su personalni ili individualni treninzi  jedan od načina da se iskombinuju svi gore navedeni načini vežbanja pilatesa i to na jednom času.


Na času koji se može zakazati u bilo koje doba dana u zavisnosti od vaših obaveza, možete početi čas uz baletski štap pa nastaviti na pilates spravama, raditi vežbe na parteru i dodati kardio trening na trakama za trčanje.

I dalje nastavljamo misiju…

Širimo saznanja o pilatesu sve dalje i dalje… jer kako je Jozef Pilates jednom, davno rekao ”Ovaj način vežbanja treba da vežba ceo svet.”

Slažemo se… Jedini razlog zašto to još uvek nije masovni pokret je nedostatak informacija..

Priključite se našoj misiji i svi vi koji uživate u benefitima pilatesa i vežbate redovno, prenesite dalje reč o ovoj čudesnoj tehnici!

Коментари

Популарни постови