London Stories - Sherlock Holmes legend

Šerlok Holms, lik koga je tako maestralno osmislio Sir Artur  Konan Dojl,  je toliko stvaran i ubedljiv da su se mnogi od nas, verovatno, iznenadili kada su u nekom momentu odrastanja shvatili da nikada nije ni postojao.

Legenda o čuvenom, lucidnom,  detektivu i dalje živi i možete je  osetiti u Muzeju Šerloka Holmsa u  jednom od najlepših delova Londona.

Ulica Baker broj 221b.Iako sam odgledala filmove Gaja Ričija o Šerloku Holmsu i Robert Dauni jr me je kao i uvek osvojio, moj Šerlok i dalje ima lik Britanskog glumca Džeremija Breta….


Ako pitate moju ćerku pravi Šerlok Holmes može biti samo Benedikt Kamberbeč, sve popularniji mladi glumac, koji je ga je oživeo u najnovem serijalu BBC produkcije…

Lično on je ogovoran za novu generaciju posetilaca  koji mogu čekati i više od sat vremena na ulazak u neveliku kuću, ispod Regent Parka, koja je zadržala izgled s kraja 19.veka sve uz škripanje parketa dok se po njoj krećete.

I služila je za snimanje mnogih scena filmova i serija.Radna soba detektiva Holmsa i njegovog vernog pomoćnika doktora Votsona, ispunjena je mnoštvom detalja koji oslikavaju njihov istraživački rad. Prepoznatljivi šeširi, lule, skulpture i dnevnici o rešenim misterijama.
“The little things are infinitely the most important“  Sherlock Holmes

“When you have eliminated impossible, whatever remains, however improbable, must be the true“ Mr Sherlock Holmes

Ceo jedan fiktivni život prikazan je toliko verno da će Vas, čak iako nikada niste ni čuli za Šerloka Holmsa, osvojiti atmosfera jednog, davno prošlog vremena.

Nekog drugog Londona, koji više ne postoji, ali je nekako uspeo da zadrži i duh i tradiciju davnih vremena, a u isto vreme bude najmoderniji grad sveta  uvek za korak ispred svog vremena, sa najsmelijim idejama i na kraju, sa najluđim odevnim kombinacijama i frizurama koje možete videti na ulicama.

Pravi trendseter među gradovima kome i dalje dobro stoji cilindar, šešir i monokl.

Kako mu to uspeva?

Ne bih znala da objasnim…Коментари

Популарни постови