Još uvek sam bez stalnog opredeljenja za jedan način ishrane, a priznaćete da izbor nije lak.
Sirova hrana, makrobiotika, hrono dijeta, kiselo/bazno.
Prateći svoj nepogrešivi gurmanski instikt (jelo mora biti ukusno) i želju da se hranim zdravo, odabrala sam dva recepta iz različitih pristupa zdravoj ishrani, ali sa istom namirnicom u glavnoj ulozi.
Brokoli…
Kuvati il ne kuvati? Odlučite sami...
Sirova hrana, makrobiotika, hrono dijeta, kiselo/bazno.
Prateći svoj nepogrešivi gurmanski instikt (jelo mora biti ukusno) i želju da se hranim zdravo, odabrala sam dva recepta iz različitih pristupa zdravoj ishrani, ali sa istom namirnicom u glavnoj ulozi.
Brokoli…
Kuvati il ne kuvati? Odlučite sami...
Sirova Brokoli/Avokado salata
1 kašika senfa sa celim zrnom slačice
1 kašika vinskog sirćeta
malo bibera
malo soli
1 brokoli
1 avokado
šaka badema
Umutiti senf, sirće.
Dodati so,biber
Iseckati (što sitnije) cvetove brokolija
Pažljivo iseći avokado na kocke veličine jednog zalogaja
Sve sjediniti
Iseckati bademe i umešati
Osvežavajuće i lagano…
Moj lični pečat bila je kuvana kinoa sa strane za kompletan obrok.
Verovali ili ne, ishrana sirovim namirnicama, učini jednu neverovatnu stvar… Uželim se kuvanja… Mirisa koji se šire svuda oko nas i poručuju nam da je neko kod kuće i brine da li smo gladni…
Veganski kinoa/brokoli “Prženi pirinač“ (imitacija kineskog pirinča)
1 brokoli
2 šargarepe (rendane)
1/2 šolje kukuruza šećerca
2 češnja belog luka
250 gr pečuraka
1 manji crni luk
đumbir veličine oraha
1/2 šolje graška
1 tikvica
3 mlada crna luka
3 kašike soja sosa
3 šolje kuvane kinoe
Na maslinovom ulju propržiti iseckani crni i beli luk.
Dodati pečurke, brokoli i tikvice. Dok ne omekšaju.
Zatim dodati šećerac, grašak, rendanu šargarepu i kinou
Sledi đumbir, soja sos
I na kraju maldi luk
Sve se prži veoma kratko, u stilu kineske kuhinje i ako može u voku.
A možete i da izbacite Vegan iz naziva ovog jela i na kraju dodate dva umućena jaja.
Veoma ukusno i zaista liči na kineski pirinač.
Uživajte u hrani (bez obzira na to kojoj filozofiji ishrane pripada) i ne zaboravite da vežbate!
1 kašika senfa sa celim zrnom slačice
1 kašika vinskog sirćeta
malo bibera
malo soli
1 brokoli
1 avokado
šaka badema
Umutiti senf, sirće.
Dodati so,biber
Iseckati (što sitnije) cvetove brokolija
Pažljivo iseći avokado na kocke veličine jednog zalogaja
Sve sjediniti
Iseckati bademe i umešati
Osvežavajuće i lagano…
Moj lični pečat bila je kuvana kinoa sa strane za kompletan obrok.
Verovali ili ne, ishrana sirovim namirnicama, učini jednu neverovatnu stvar… Uželim se kuvanja… Mirisa koji se šire svuda oko nas i poručuju nam da je neko kod kuće i brine da li smo gladni…
Veganski kinoa/brokoli “Prženi pirinač“ (imitacija kineskog pirinča)
1 brokoli
2 šargarepe (rendane)
1/2 šolje kukuruza šećerca
2 češnja belog luka
250 gr pečuraka
1 manji crni luk
đumbir veličine oraha
1/2 šolje graška
1 tikvica
3 mlada crna luka
3 kašike soja sosa
3 šolje kuvane kinoe
Na maslinovom ulju propržiti iseckani crni i beli luk.
Dodati pečurke, brokoli i tikvice. Dok ne omekšaju.
Zatim dodati šećerac, grašak, rendanu šargarepu i kinou
Sledi đumbir, soja sos
I na kraju maldi luk
Sve se prži veoma kratko, u stilu kineske kuhinje i ako može u voku.
A možete i da izbacite Vegan iz naziva ovog jela i na kraju dodate dva umućena jaja.
Veoma ukusno i zaista liči na kineski pirinač.
Uživajte u hrani (bez obzira na to kojoj filozofiji ishrane pripada) i ne zaboravite da vežbate!
Коментари
Постави коментар