Doručak, kažu, pojedi sam...
Za nedelju pre podne, pravo iz naše crveno-crno-roze kuhinje...
... predlažemo američke palačinke (deblje i vazdušastije)...
Kada smo ih prvi put probali pravili smo ih i za večeru...
American pancakes
1 jaje
130ml mleka
2 kašike otopljenog putera
135 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
Umutite jaje, mleko i otopljeni puter (bolje koristite žicu nego mikser) polako dodajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo...Mutite dok smesa ne postane glatka... Trebalo bi da bude gušća od one za naše, obične palačinke.
Pecite na podmazanom tiganju, kao i obično, ali imajte na umu da su ove palačinke deblje od onih na koje smo navikli...
Namažite ih džemom, medom, nutelom ili kao pravi Amerikanci poređajte njih nekoliko jednu na drugu i prelijte javorovim sirupom...
Za ručak kažu da je dobro da se podeli sa prijateljem...
I da znate da jeste...
Sama sam se pozvala kod Nataše na ručak danas. Srećan je svako ko to može barem sa jednim prijateljem...
Nataša i ja se družimo od osnovne škole i oduvek nam je omiljeno vreme provedeno zajedno bilo ono uz hranu...
A u susret predsotojećem postu iz Natašine zelene kuhinje...
... jedan posan recept koji je ona, kao prava dobro organizovana Vaga, sama osmislila da bi izbegla gužvu od posuđa na šporetu...
Pastrmka sa blitvom (ili spanaćem) i krompirom (sve iz rerne)
4 krompira
4 očišćene pastrmke
beli luk
peršun
maslinovo ulje
blitva (ili spanać)
so
origano
Iseckati krompir na kocke, poređati ga na dno vatrostalne posude i poprskati uljem. Posoliti i dodati origano (ili neke druge začine koje volite) i jednu šaku blitve (ili spanaća). Ostaviti da se peče u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.
Pastrmke napuniti smesom od seckanog peršuna, belog luka i maslinovog ulja. Poređati ih po krompiru i blitvi, preliti ostatkom marinade i vratiti u rernu. Sve zajedno peći oko 40 minuta na 200 stepeni.
Dobili ste i ribu i povrće, a takođe i 40 minuta vremena da spremite koh (koji nismo slikali jer je jako brzo nestao)
i da sa drugaricom popijete čašu vina...
Večeru dajte neprijatelju,
ali s obzirom da je novembar i u vinarijama možete još uvek naći moje omiljeno mlado vino...
... neće škoditi još jedna čaša za kraj vikenda...
Za nedelju pre podne, pravo iz naše crveno-crno-roze kuhinje...
... predlažemo američke palačinke (deblje i vazdušastije)...
Kada smo ih prvi put probali pravili smo ih i za večeru...
American pancakes
1 jaje
130ml mleka
2 kašike otopljenog putera
135 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
Umutite jaje, mleko i otopljeni puter (bolje koristite žicu nego mikser) polako dodajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo...Mutite dok smesa ne postane glatka... Trebalo bi da bude gušća od one za naše, obične palačinke.
Pecite na podmazanom tiganju, kao i obično, ali imajte na umu da su ove palačinke deblje od onih na koje smo navikli...
Namažite ih džemom, medom, nutelom ili kao pravi Amerikanci poređajte njih nekoliko jednu na drugu i prelijte javorovim sirupom...
Za ručak kažu da je dobro da se podeli sa prijateljem...
I da znate da jeste...
Sama sam se pozvala kod Nataše na ručak danas. Srećan je svako ko to može barem sa jednim prijateljem...
Nataša i ja se družimo od osnovne škole i oduvek nam je omiljeno vreme provedeno zajedno bilo ono uz hranu...
A u susret predsotojećem postu iz Natašine zelene kuhinje...
... jedan posan recept koji je ona, kao prava dobro organizovana Vaga, sama osmislila da bi izbegla gužvu od posuđa na šporetu...
Pastrmka sa blitvom (ili spanaćem) i krompirom (sve iz rerne)
4 krompira
4 očišćene pastrmke
beli luk
peršun
maslinovo ulje
blitva (ili spanać)
so
origano
Iseckati krompir na kocke, poređati ga na dno vatrostalne posude i poprskati uljem. Posoliti i dodati origano (ili neke druge začine koje volite) i jednu šaku blitve (ili spanaća). Ostaviti da se peče u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.
Pastrmke napuniti smesom od seckanog peršuna, belog luka i maslinovog ulja. Poređati ih po krompiru i blitvi, preliti ostatkom marinade i vratiti u rernu. Sve zajedno peći oko 40 minuta na 200 stepeni.
Dobili ste i ribu i povrće, a takođe i 40 minuta vremena da spremite koh (koji nismo slikali jer je jako brzo nestao)
i da sa drugaricom popijete čašu vina...
Večeru dajte neprijatelju,
ali s obzirom da je novembar i u vinarijama možete još uvek naći moje omiljeno mlado vino...
... neće škoditi još jedna čaša za kraj vikenda...
Коментари
Постави коментар